روش آماری را چه کسی می تواند به درستی تشخیص دهد؟
آیا روشی که برای تحلیل سوالات و فرضیات استفاده کردم درست است؟
بهترین روش برای تحلیل سوالات و فرضیات من کدام است؟
شاید شما در طول دوره تحصیلی یا کاری خود بارها این سوالات فکر کرده باشید اما چه کسی می تواند به این سوالات پاسخ دهد؟
- کسی که به نرم افزارهای آماری مسلط باشد؟
- کسی که رشته آمار یا کارشناس آمار باشد؟
- کسی که فقط کار پژوهشی انجام داده باشد؟
- کسی که مدرک دکتری داشته باشد؟
- کسی که استاد دانشگاه باشد؟
اشتباه فکر نکیند، هیچ کدام از موارد بالا به تنهایی نمی توانند به سوالات شما پاسخ دهند زیرا همه این موارد مکمل هم هستند. برای پاسخگویی صحیح در مورد روش صحیح پژوهش باید علاوه بر این که تسلط کامل بر نرم افزارهای آماری داشته باشید بر مبانی تحلیل آماری نیز اشراف داشته باشید یعنی بدانید که برای تحلیل فرضیات چه روش های آماری وجود دارند و کدامیک در شرایط موجود بهترین است. اشراف بر موارد بالا جز با انجام کارهای پژوهشی مکرر و کسب تجربه کافی امکان پذیر نخواهد شد.
داشتن قدرت تحلیلی و حل مساله یکی دیگر از شرایط لازم برای انجام درست پژوهش است به عبارت دیگر ممکن است در انجام یک کار پژوهشی راه های مختلفی وجود داشته باشد و یا این که چطور بتوانیم داده های خود را برای اثبات یا پاسخگویی به سوالات جمع آوری کنیم با مشکل مواجه باشید در این موقع داشتن قدرت تحلیل بالا، توانایی حل مساله و تجربه کافی می تواند به شما در شناخت روش صحیح پژوهش کمک کند.
اگر در کار پژوهشی مشکلات را به قفل و هر راه حل را به یک کلید تشبیه کنیم آنوقت افرادی که با روش های مختلف تحلیلی آشنایی بیشتری دارند بهتر می توانند کلید قفل شما را پیدا کنند. بنابراین قبل از اینکه داده های خود را برای دیگران ارسال کنید و یا در مورد مشکلات پژوهشی بخواهید از دیگران مشاوره بگیرید حتما به دنبال کسی باشید که علاوه بر ویژگی های ذکر شده کلیدهای بیشتری در اختیار داشته باشد.
پایگاه تخصصی تحلیل آماری و داده پردازی با تجربه و توانایی بالا می تواند شما در این مسیر یاری دهد.